Klassiske sportsbiler fra 70-tallet fra kjente og mindre kjente produsenter

De fleste av oss kjenner til noen av de gode, gamle klassiske sportsbilene 70-tallet, enten du interesserer deg for biler eller ikke. Mang en populær actionfilm har vært spekket med både kraftige muskelbiler og raske sportsbiler. C3 – tredje generasjons Chevrolet Corvette – er en serie klassiske sportsbiler du garantert har både sett og hørt om. I denne serien finner vi både Stingray Coupe og Stingray Convertible. C3 coupe var de første som kom med et avtakbart tak i T-top design. Av andre kjente navn finner vi både Ferrari, Porsche, Alfa Romeo og Chevrolet Camaro.shutterstock_239899822

Porsche 917 og Camaro – To ulike prisklasser

Chevrolet Camaro regnes i enkelte tilfeller som en muskelbil, men går også for å være en rimeligere sportsbil, en “pony car”. Camaros 2. generasjon ble produsert på 70-tallet, og det kom flere modeller tilhørende denne generasjonen mellom årene 1970 – 1981. Porsche 917 ble produsert i minst 11 ulike versjoner, men originalen kom i 1969. Den var utviklet for å tilfredsstille kravene som fantes for å delta i WSC – World Sportscar Championship. Det ble raskt klart at modellen hadde visse utfordringer da den deltok på løpet, og dermed var neste utgave under utvikling. Porsche er et navn som ofte er forbundet med høy fart og mye penger.

Noen kjente, noen mindre kjente – Alle like raske

Matra-Simca Bagheera var en populær sportsbil produsert på 70-tallet og franske Matra ble særlig kjent under europeiske mesterskap på 60- og 70-tallet. Italienske Ferrari er ett av verdens mest kjente bilmerker, og er synonymt med verdensrekorder og enorm fart. Den har vunnet nesten alle rekordene i Formel 1. Ferrari er først og fremst kjent fra de raske billøpene på bane, men det har også blitt produsert flere gatebiler. Ferrari Daytona – Ferrari 365 GTB/4 – ble produsert fra 1968 – 73 og det ble laget 1 284 biler av denne modellen. Har du en slik stående i garasjen din, er du en av ytterst få, men meget heldige personer!