Førerkort, klasse B

regular carKlasse B er den vanligste formen for førerkort og det de fleste skal ha når de bare skal kjøre vanlig bil. Dermed blir dette det første sertifikatet for de aller fleste som skal kjøre opp. Man må være 18 år for å ta førerkort i klasse B, og dette er bare gyldig for motorvogn under 3 500 kg. Det innebærer også at det ikke er gyldig for å kjøre for eksempel motorsykkel, og man kan heller ikke transportere mer enn 8 passasjerer når man bare har klasse B førerkort. Du kan heller ikke kjøre med en henger som veier mer enn 750 kg. Unntaket er hvis bilen du selv fører veier mindre enn 3 500 kg, for bilen pluss hengeren kan til sammen veie 4 250 kg, dette er den såkalte campingvogn-regelen som noen ynder å kalle den.

I 2013 kom også et nytt tilbud, førerkort B 96. For å få B 96 må du ha 8 timer med obligatorisk opplæring hos en kjøreskole. Det er ikke noen egen oppkjøring for dette, bare et kurs. Med dette får du muligheten til å kjøre med høyere hengervekt. Det er særlig nyttig for deg som kjører stor bil med stor campingvogn.

Det er ikke bare bil man kan kjøre med klasse B førerkort. Internasjonalt får man også rett til å kjøre både moped og firehjulinger, samt trehjulinger hvis man har tatt lappen før 2013. Du kan også trekke henger etter en motorsykkel med 3 eller 4 hjul hvis den har en motor som er over 125 ccm i volum.

I tillegg kan de som har det gamle førerkortet kjører både traktor med og uten henger og diverse andre motorkjøretøy, så lenge disse ikke overstiger visse vektgrenser og hastigheter, i tillegg til snøscooter. Dette gjelder de som tok førerkort i klasse B før 2005/2006.