Vålerbanen – fart og spenning

VålerbanenVålerbanen ligger på Braskereidfoss i Solør på Østlandet. Den er samlokalisert med NAF Trafikksenter, som driver med blant annet opplæring av ungdom som skal ta sertifikat og av nye yrkessjåfører. Banen er der for at de som har lyst til det skal få lov til å prøve seg i hastigheter og situasjoner utover det som er lovlig og forsvarlig i vanlig kjøring på vei. De siste årene har banen blitt så populær at den nå nærmer seg 100 ansatte. Den brukes blant annet i de kjente kjendisrundene på bane som man ser på TV2 i helgene.

Vålerbanen gir muligheter for å oppleve fart, spenning, og utfordringer i en trygg atmosfære. Man får muligheten til å teste sine egne ferdigheter og kjenne hvordan naturkreftene og blien spiller med og mot hverandre. Å kjøre på Vålerbanen er derfor både gøy og lærerikt, og i de fleste tilfeller vil noen runder på denne banen gjøre deg til en bedre sjåfør enn det du var fra før.

Ringbanen på Våler er 2,3 km og dekket er av høy kvalitet, opp mot det som kalles for standard for racing. Her kan man altså kjøre i tilnærmet de samme hastighetene som man ser under store billøp, dersom man er komfortabel med det. I tillegg kommer en off-road løyde der man kjører med firehjulstrekker i terrenget, en krevende men utrolig morsom løype som også kan tilpasses ulike ferdighetsnivåer. For alle finnes det også en go-kart bane på 800 meter som er utendørs og helt opp til internasjonal standard.

For de som kanskje legger enda mer vekt på læringskomponenten finnes det også en glattkjøringsbane der du kan teste dine egne ferdigheter på isen og i snøen, og oppleve hvordan bakker, svinger, og hindringer påvirker veigrep og din evne til å manøvrere bilen. Mange synes for øvrig dette er minst like morsomt som de andre banene.